آزمون OSD

آزمون osd یکی از آزمون های زبان آلمانی اتریشی است که شباهت زیادی به آزمون گوته دارد. متقاضیان تحصیل در دانشگاه های اتریش، آلمان و سوئیس می توانند برای دریافت پذیرش از دانشگاه های این کشور و همچنین دریافت ویزای دانشجویی، مدرک زبان خود در سطح B1 را به این کشورها ارائه دهند.

آزمون osd مخفف “Osterreichische Sprachdiplom Deutsch” یک آزمون زبان برای سنجش آگاهی از زبان رسمی کشورهای آلمان، اتریش و سوئیس است. در اصطلاح به مدرکی که از این آزمون می توان به دست آورد، دیپلم زبان آلمانی اتریشی نیز می گویند. آزمون osd تحت نظر مراجع اروپایی و در سطح بین المللی برگزار می گردد. دانشگاه های آلمان، اتریش و سوئیس داشتن مدرک osd را یک امتیاز محسوب می کنند و در برخی دانشگاه ها اخذ این مدرک برای متقاضیان ضروری است.

* مدرک به دست آمده از آزمون osd یک مدرک رسمی و معتبر است که میزان دانش فرد را از زبان آلمانی نشان می دهد. این مدرک به تمامی دانشگاه های آلمان قابل ارائه است. در واقع دانشجویان اتباع دیگر کشورها مثل ایران می توانند این آزمون را پشت سر بگذارند. چرا که زبان آلمانی به عنوان زبان دوم متقاضیان شناخته می شود.

* مدرک آزمون OSD یکی از مدارک معتبر و قابل تایید در بسیاری از کشورهای دنیا است. حتی برخی دانشگاه های دیگر کشورها نیز بجز آلمان، اتریش و سوئیس، این مدرک زبان را برای دانشجویان به عنوان یک امتیاز مثبت تلقی می کنند چرا که نمره قابل قبول و مناسب در این آزمون نشان دهنده توانایی بالای فرد در یادگیری یکی از سخت ترین زبان های دنیاست. علاوه بر آن فرد می تواند در سطوح مختلفی با اتباع کشورهای آلمانی زبان، ارتباط برقرار کند.

* علاوه بر دانشگاه های آلمانی، مدرک زبان آزمون osd برای ارائه به سفارت خانه ها نیز مدرکی معتبر و بسیار با ارزش است. با دریافت این مدرک، تا حد زیادی نیاز افراد به دانستن زبان آلمانی برای تحصیل و زندگی در کشورهای آلمانی زبان بر طرف می گردد. زبان رسمی اتریش و آلمان، هر دو زبان آلمانی است. یکی از دلایل اصلی آن، همسایگی این کشورها است.

* لازم به ذکر است که تمامی سوالات مورد استفاده برای آزمون او اس دی از یک استاندارد بین المللی پیروی می کنند. آلمانی ها و اتریشی ها برای ترویج زبان رسمی خود، اقدام به برگزاری این آزمون در سراسر جهان کرده اند. حتی کلاس های آموزش آلمانی بسیار زیادی در مراکز تحت نظر هم به صورت آنلاین و هم به صورت حضوری سالانه برگزار می گردد.

* برای سنجیدن میزان دانش زبان آلمانی آزمون های زبان متنوعی برگزار می گردد. یکی دیگر از این آزمون ها که معروفیت بیشتری نیز دارد، آزمون زبان گوته است. این ازمون نیز بسیار مشابه با آزمون OSD است و اعتبار بالایی در کشورهای آلمانی زبان دارد. حتی سطح سوالات در این دو ازمون تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. از دیگر آزمون های زبان آلمانی می توان Telc و آزمون تست داف را نیز نام برد که شباهت آن ها به osd کمتر از ازمون گوته است.شاید برایتان جالب باشد که صدور مدارک نهایی آزمون های osd یا به عبارتی گواهینامه های شرکت در این آزمون، به صورت مستقیم توسط وزارت آموزش و پرورش کشور اتریش انجام می گیرد

* ر حالت کلی سوالات آزمون osd زبان آلمانی را در دو بخش کتبی و شفاهی در نظر گرفته اند. با داشتن مهارت کافی، اعتماد به نفس بالا و کنترل دلهره می توان نتایج خوبی در این آزمون بدست آورد. اقدامات اولیه ای که راهگشای فرد در مسیر اخذ مدرک OSD هستند، در درجه اول برنامه ریزی مناسب و بعد از آن آموزش و تمرین متداوم است. فراگیری تکنیک های افزایش سرعت و دقت، در موفقیت افراد با نمره بالا تاثیر بسزایی داشته است.

* از آنجایی که این آزمون بین المللی بسیار شبیه به ازمون های زبان معروف ترین مثل آیلتس و آزمون تافل است، از ۴ بخش متفاوت تشکیل شده است. برای هر یک از بخش های تعریف شده در این آزمون یک حداقل نمره در نظر گرفته شده است. هر شرکت کننده باید حداقل نمره ۵۰ از ۱۰۰ را در هر بش بگیرد. بخش های مختلف آزمون osd را می توان در لیست زیر مشاهده کرد.

۱ – مهارت شنیداری (Horen)

۲ – مهارت درک مطلب و خوانداری (Lesen)

۳ – مهارت نوشتار (Schreiben)

۴ – مهارت گفتار (Sprechen)

لازم به ذکر است اگر فردی در آزمون osd شرکت کند ولی تنها در یک بخش نمره کافی را بدست نیاورد، می تواند مجددا برای آن بخش از آزمون شرکت کند. ازمون او اس دی همچنین دارای ۶ سطح متفاوت است. شرح سطوح مختلف او اس دی در جدول زیر آورده شده است.

* در شرایطی ممکن است برخی افراد نمره قبولی در یک بخش را کسب کرده باشند اما از آن رضایت نداشته باشند. این افراد مجاز به ثبت نام مجدد در مهارت مورد نظر هستند، اما به شرطی که از آزمون آن ها حداقل ۴ هفته گذشته باشد. چراکه طبق قوانین آزمون OSD، در هر ماه تنها اجازه یک بار ثبت نام در یک مهارت خاص وجود

تفاوت آزمون گوته با آزمون osd

همانطور که در بخش معرفی ازمون OSD ذکر شد، این آزمون تفاوت چندانی با آزمون گوته ندارد. هر دو از نظر اعتبار و درجه سختی سوالات در یک سطح قرار دارند. یکی از شباهت های اصلی آزمون گوته و آزمون او اس دی، تعداد سطوح یکسان آن ها است. سطوح تشکیل دهنده ازمون گوته از سطح A1 تا C2 را تشکیل می دهند.
دریافت مدرک زبان سطح B1 در آزمون گوته را می توان به عنوان یک مدرک پذیرش مشروط در نظر گرفت. چنانچه با این مدرک می توان با داشتن شرایط لازم از نظر دانش زبانی، از لیست دانشگاه های مورد تایید آلمان پذیرش گرفت. با ورود افراد به دانشگاه های آلمان، دوره هایی دیگر نیز در این کشور برگزار می گردد که باعث ارتقای سطح مهارت های افراد شده و امکان دستیابی به مدرک زبان آلمانی C1 را نیز مهیا می کند.
آزمون 
گوته تنها توسط موسسه گوته و زیر نظر سفارت آلمان برگزار می شود. این آزمون را می توان به عنوان حداقل مدرک زبان برای ارائه به سفارت آلمان برای دستیابی به ویزای تحصیلی در نظر گرفت. اکثریت افراد شرکت در این آزمون را راه مناسب تری برای اخذ ویزای دانشجویی و ورود به دانشگاه های آلمان می دانند.
حداقل سطح لازم برای ارائه مدرک به سفارت آلمان، برای دانشجویان متقاضی تحصیل در آلمان سطح B1 است. اگر فردی همسر و فرزندان خود را با خود همراه کند، باید برای آن ها ویزای همراه بگیرد. برای همراهان داشتن مدرک گوته سطح A1 کفایت می کند. جالب است بدانید که مدرک گوته در دانشگاه های آلمان اهمیت بسیار زیادی دارد و همانند مدرک زبان برای کشورهای دیگر لازم است.آزمون osd توسط کشور اتریش برگزار می گردد اما برگزار کننده آزمون گوته، موسسه آلمانی گوته است. بنابراین OSD توسط دولت اتریش و گوته توسط دولت آلمان مورد حمایت و نظارت قرار می گرد. افرادی که برای تحصیلات عالی قصد ادامه تحصیل در اتریش را دارند ممکن است بسیاری از دانشگاه های این کشور، مدرک osd را از وی تقاضا کنند.

فهرست مطالب